Povijest

Društvo je nastalo davne 1928. godine.

Od tada pa do danas stekla je imidž kao pouzdano i kvalitetno društvo. Surađivala je sa brojnim klijentima kojima je pružena vrhunska kvaliteta proizvoda i usluga te na taj način opravdala njihovo povjerenje.

Osnovna djelatnost društva:  «POZAMENTERIJA»  datira na ovim prostorima negdje od 1915. godine dolaskom glasovite obitelji Tausek iz Beča, osnovavši prvu zanatsku radnju za proizvodnju pozamenterijskih proizvoda, sa sjedištem u Zagrebu, Mesnička 11. Kod te obitelji gospodin Franjo Kodrnja stekao je sva potrebna znanja, te nakon naukovanja i položenog majstorskog ispita, godine 1928.  osnovao vlastitu zanatsku radnju. 

 

Od tada pa sve do 1992. godine nastavljena je tradicija obavljanja pozamenterijske djelatnosti  kao zanatske djelatnosti, a nadalje se ista obavlja pod okriljem društva Kodra-Tron d.o.o.

Za cjelokupni vremenski period od 1915.g. pa do 2013. godine sadržaj proizvoda iz pozamenterije nije se bitno promjenio.

 

Tako su i danas proizvodi pozamenterije podijeljeni u dvije osnovne kategorije:

-          ručna pozamenterija

-          strojna pozamenterija

U ručnoj pozamenteriji nastavljena je tradicija proizvodnje specifićnih proizvoda, njegujući običaje davnih vremena (ručno: vezeni amblemi, pleteni podradnjaci, pletene žnore, pleteni privjesci, tkane vrpce i rese).

U strojnoj pozamenteriji tradicija je nastavljena proizvodnjom tekstilnih vrpci na tekstilnim strojevima: razboju, žagardu, galonu, te tekstilnih žnora na strojevima za kruno pletenje ili ufrkavanjem.

 

Godine 2005. uvedena je nova tehnologija bojenja tekstilnih vrpci-vezca-trakica i tkanina - sublimacija (boja nanesena na papir digitalnim putem pri visokoj temperaturi prenosi se na proizvod), te se na taj način proizvodi mogu bojati po želji klijenta.

Time je otvorena mogućnost proizvodnje niza proizvoda namjenjenih reklamiranju društva ( amblemi, vezice za ID iskaznice i mobitel, zastavice, zastave i dr...)

Godine 2016. trgovačko društvo Kodra-Trona-a d.o.o. prestaje sa radom a njegovo poslovanje preuzima trgovačko društvo IKOD d.o.o. te njegujući tradiciju obitelji Kodrnja nastavlja sa istim predmetom poslovanja.

Djelatnosti

Management

Poduzetničko i poslovno savjetovanje

Sublimacijski tisak

 

  • na tekstil

  • na keramičke šalice

Autorska prava

Naručitelj sam odgovara za sadržaje prenesenih slikovnih datoteka.

Kod svih poslova koji se prenose na IKOD d.o.o., kao i kod pohranjivanja slikovnih datoteka,

pretpostavlja se da Naručitelj ima sva potrebna autorska prava, prava na žig i ostala prava.

Sve posljedice koje nastanu zbog mogućih povreda tih prava snosi sam Naručitelj.

 

Naručitelj davanjem narudžbe jamči da se sadržajima prenesenih slikovnih datoteka ne krše kazneni propisi.